Velkommen til Stovgaard

Hej! Jeg hedder Jesper, og jeg ejer Stovgaard. Her har vi griseproduktion og producerer også foderkorn, raps og biomajs.

Foderkornet er til de mange grise, så de altid kan få noget godt at spise. Vi sælger rapsen, der laves til den rapsolie, som du kan købe i butikkerne, og så sælger vi biomajsen, som bliver til biogas i Tyskland.

Stovgaard dækker tre ejendomme på og omkring Als samt den lille ø Katholm. Selvom vores bedrift spænder vidt omkring, er vi stadig ét Stovgaard.

På Stovgaard har vi en masse maskiner, der hjælper os i driften.

Vi blander helt selv foderet til grisene i vores blandebil. og grisene har sågar deres egen privatchauffør, der fragter dem rundt imellem de forskellige ejendomme med grisebussen. Det er en vigtig del af at drive landbrug, at det man skal bruge, er lige der, hvor man har brug for det. Det er nøjagtig ligesom derhjemme - her bruger vi bare store maskiner til at få det hele rundt de rigtige steder.

Du kan læse mere om Stovgaard på vores hjemmeside.

Vil du gerne have besøg af Jesper i klassen?

  • Som lærer kan du kontakte Jesper enten ved at ringe til ham, eller sende ham en mail på:
    tlf: 40 44 68 91
    email: Jesper@stovgaard.dk

  • Jesper ved en hel masse om grise - alt fra de helt små pattegrise til de store søer. Herunder også det rundt om så som foderproduktion. Han kan desuden fortælle om, hvordan det er at drive landbrug fordelt på et større område og om både raps- og biomajsproduktion. Jesper kender til hele rejsen fra jord til bord.

Når du har talt med Jesper og aftalt, at han kommer på besøg i jeres klasse, skal du udfylde en formular for at bekræfte besøget.

Der sendes en kopi af formularen til dig og Jesper.

Tryk på knappen nedenfor for at gå til formularen.

Forbered jer til besøget fra Jesper i skolekøkkenet! Her finder I viden om grisen og lækre opskrifter I kan lave med grisekød

Hvad spiser grisen? Hvor gammel er den når den bliver slagtet? Og hvad er klimaaftrykket for grisekød?

Gå på opdagelse i undervisningsmaterialet om grisekød og bliv klogere på viden om, hvordan grisekød produceres, før Jesper kommer på besøg.

Lav en smagfuld omgang stegte ris med hakket grisekød. Stegte ris er en typisk asiatisk ret. Den er hurtig at lave og kan varieres med lige præcis de grøntsager der er i køleskabet!

Prøv kræfter med den klassiske boller i karry. Bollerne er lavet med med grisekød, men som variation kan i også erstatte en del af kødet med revede grøntsager. Prøv jer frem!