Velkommen til Frydendal
På Frydendal bor vi - Louise og Peter Phillipsen med vores 3 børn Ellen Kirstine, Hans Christian og Niels Peter.
Jeg synes, at det er virkeligt skønt at gå mellem køerne og passe dem. Der er en dejlig ro omkring køerne og så laver de en fantastisk mælk, som vi bruger til at lave dejlig is af. Men jeg vil også gerne køre traktor og passe markerne. Niels Peter, vores ene søn, hjælper gerne til.
Louise er model konstruktør ved et tøjfirma i Sønderborg. Hjemme på gården bruger hun meget tid på at passe den store køkkenhave sammen med Hans Christian og Ellen Kirstine. Niels Peter er også god til at hjælpe her til der.
4. generation på Frydendal
Vi er 4 generation på gården. Den har oprindelig været landevejskro. I krigen i 1864 blev gården brændt ned af de danske soldater. Efter krigen blev gården og kroen igen bygget op. Krodriften ophørte på Frydendal i 1964.
Vi har i dag 150 malkekøer og 210 hektar land, som vi dyrker for at få foder til dyrene. Derudover har vi et ismejeri, hvor vi bruger noget af mælken til at lave omkring 40 forskellige slags is.
Vi glæder os til at komme ud og fortælle, hvad vi går og laver til dagligt. Vi håber, at I har nogle spørgsmål, som vi vil besvare så godt vi kan. Og så glæder vi os også til at skulle lave mad sammen med jer!
Vil du gerne have besøg af Peter i klassen?
Når du har talt med Peter og aftalt, at han kommer på besøg i jeres klasse, skal du udfylde en formular for at bekræfte besøget.
Der sendes en kopi af formularen til dig og Peter.
Tryk på knappen nedenfor for at gå til formularen.
-
Som lærer kan du kontakte Peter enten ved at ringe til ham, eller sende ham en mail på:
email: info@frydendal-ismejeri.dktlf: 51 62 07 02
-
Peter kan fortælle en masse om konventionel mælkeproduktion.
Derudover laver Peter også sin egen is af mælken, så det vil han også gerne fortælle om.
-
Peter har travlt med markarbejde og gårdbutik i april til september. Resten af året kommer han dog meget gerne på besøg.
Peter kører gerne op til 1 time for at besøge jeres skole, men håber også på at kunne skabe relationer med lokale skoler.
Forbered jer til besøget fra Peter i skolekøkkenet! Her finder I undervisningsmateriale om mejeri og lækre opskrifter I kan lave med ost og mælk!
Hvor meget mælk giver en malkeko? Og hvordan laver man egentlig mælken om til ost?
Gå på opdagelse i undervisningsmaterialet om mejeri og ost og bliv klogere på viden om, hvordan mælk produceres og bliver til ost.
Lav lækre butterdejspakker der både kan spises til frokost og aftensmad. Der er både ricotta i fyldet og mozarella i tomatsalaten der er tilbehør - det er begge oste, der laves af komælk!
Lav en forfriskende lækker omgang koldskål. Koldskålen består af flere forskellige mejeriprodukter som laves af mælk. Typisk spiser vi kammerjunker på koldskål, men man kan også lave andre toppings - lad jer inspirere af forslagene i opskriften eller find selv på flere.