Velkommen til Stevninggaard

Hej! jeg hedder Jens og jeg ejer Stevninggaard, hvor vi dyrker frugt og grønt.

Jeg er 52 år og gift med Maiken som også bor på Stevninggaard og så har vi to voksne drenge - Kasper og Jesper.

Stevninggaard er en familiedrevet landbrug beliggende midt på Als. Jeg er 7. generation, der driver gården, og der har i mere end 100 år været frugt og bær på gården.

På stævninggaard dyrker vi en hel masse forskellig frugt og grønt. Vi dyrker jordbær, æbler, pærer, kirsebær, kartofler, ærter sukkermajs, flere typer kål og græskar til halloween!

Vi sælger vores frugt og grønt flere steder. Vi sælger både fra vores egen gårdbutik og direkte til restauranter og supermarkeder. Vi leverer frugt og grønt til lokale supermarkeder i Sønderjylland, men også til flere andre byer i Jylland - herunder butikker i Ribe, Esbjerg, Aarhus og Aalborg. Man kan også selv komme og plukke jordbær direkte fra vores marker om sommeren!

At dyrke grøntsager er sæsonbetonet, og det betyder også, at vi i højsæson, når grønt og frugt skal plukkes, har 35 sæsonarbejdere ansat på gården. Til hverdag er det mig selv, der driver gården, men når fødevarerne modnes på træer og i jorden kommer mine sæsonmedarbejdere fra blandt andet Rumænien, Polen og Letland til Danmark og hjælper mig på gården. Derudover har vi et par ansatte til at sortere og pakke grønt og frugt og 4 biler og en chauffør til at hjælpe med levering rundt omkring i landet.

Vi sælger sæsonbetonede varer direkte fra marken - måske har du selv spist et jordbær eller et æble fra min gård?

Du kan læse mere om Stevninggaard og se endnu flere billeder på vores hjemmeside.

En af vores plukkere på marken

Friskplukkede jordbær lige fra marken, læsset på ladet af bilen.

Frugt og grønt, pakket og klar til levering og salg

Vil du gerne have besøg af Jens i klassen?

  • Som lærer kan du kontakte Jens enten ved at ringe til ham, eller sende ham en mail på:

    tlf: 40 55 97 99

    email: madsen@stevninggaard.dk

  • Jens ved en hel masse om produktion af frugt og grønt. Herunder sæsoner, forskellige typer fødevarer indenfor kategorien og kan fortælle om hvordan processen er fra såning, til plukning og pakning af frugt og grønt.

    Jens siger selv: “Jeg glæder mig til at formidle vigtige budskaber om fødevareproduktion til eleverne ude i madkundskabsklasserne. Jeg bidrager gerne til samtaler om madspild, råvarer, klima og bæredygtighed - eller andre emner I finder interessante i undervisningen”

Når du har talt med Jens og aftalt, at han kommer på besøg i jeres klasse, skal du udfylde en formular for at bekræfte besøget.

Der sendes en kopi af formularen til dig og Jens

Tryk på knappen nedenfor for at gå til formularen.

Forbered jer til besøget fra Jens i skolekøkkenet! Her finder I viden om frugt og grønt og lækre opskrifter I kan lave med grøntsager og frugt!

Hvordan producerer man eksempelvis æbler? Og hvordan sår man kartofler?

Gå på opdagelse i undervisningsmaterialet om frugt og grønt og bliv klogere på viden om forskellige typer af de grønne råvarer.

Lav lækre bagte græskar og oplev, hvordan græskarens hårde skræl bliver blød og lækker, når den bages.

Smag umamien i en lækker varm kartoffelsuppe med sprødt på toppen. Toppings kan tilpasses så det passer til lige det, I bedst kan lide til jeres kartoffelsuppe.