Proteinkilder

Kostråd: Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk

Proteiner giver energi og er kroppens byggesten. Der findes massere af protein i både kød fra dyr på landet og i havet, og ikke mindst i bælgfrugter fra planteriget.

Bælgfrugter er ekstra rige på protein sammenlignet med resten af de planter vi spiser, og indeholder også en masse gode vitaminer, stivelse og mineraler. I kød er der også meget protein og det indeholder også både gode vitaminer og mineraler.

Bælgfrugter har et lavt klimaaftryk, mens kød har et højere klimaaftryk. Især lamme-, okse-, og kalvekød har et meget højt klimaaftryk. Muslinger er en af de kilder til protein som har det laveste klimaaftryk.

I Danmark spiser vi rigtig meget kød. For at sænke vores klimaaftryk skal vi spise flere proteiner fra bælgfrugter i stedet for fra kød. Vi skal finde en balance både for vores egen og jordens sundhed.

Gå på opdagelse i proteinkilder

Du kan også læse om