Undervisningsmateriale

Fødevarer er en vigtig del af vores verden og liv – derfor er det også vigtigt at forstå, hvad de kan, hvor de kommer fra og hvordan produktionen af dem påvirker vores planet

Her på siden kan du finde en masse viden om alt fra den lille ært og farverige bælgfrugter til, hvordan mælk bliver til ost og grisen til frikadeller.

Lær mere om:

…og test din viden i quizzerne,
du finder på de tre fødevarersider!

Hør madkundskabslærer Ditte fortælle om hendes oplevelser med undervisningsmaterialet

Se videoerne om
bæredygtighed, fødevare-produktion og klimavenlig madlavning

Hvad betyder bæredygtighed i madens verden? Hvordan bliver et lille korn til et helt rugbrød?
Og hvordan laver man en klimavenlig bolognese?

Alt det og meget mere kan I lære mere om i videoerne.

God fornøjelse!

Afsnit 1: Hvad betyder bæredygtighed?

I den her video kan I lære om bæredygtighed og forstå forskellen på klima, miljø og biodiversitet.

Mød eleverne Alma og Aleksander i Mytebuzzerne, der risikerer konfetti, når de svarer på spørgsmål om madpakkeaffald og danskernes kødforbrug.

Afsnit 2: Rugbrødets rejse fra jord til bord!

Vi danskere elsker rugbrød! I den her video kan I lære om rugbrødets rejse fra marken til madpakken.

Eleverne Alma og Aleksander får konfettiregn,
når de udfordrer kloden og svarer på spørgsmål om rugbrødsmadder.

Afsnit 3: Klimavenlige livretter!

I den her video kan I komme med i køkkenet
og se, hvordan man laver kødfri kødsovs.

I Mytebuzzerne svarer eleverne Alma og
Aleksander på spørgsmål om bælgfrugter,
smagsløg og sunde fedtstoffer.

Find alle opskrifterne her